ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСИЧКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ВНОСИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ НА ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА, КОИТО ОСИГУРЯВАТ ЗАЩИТА ОТ КОРОНАВИРУС

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) уведомява заинтересованите страни (вносители, дистрибутори, търговци и производители) в сектора на лични предпазни средства (ЛПС), че Европейската комисия (ЕК) се обърна с молба за предоставяне на спешна информация за наличие на защитно оборудване за защита от „Корона вирус“. Личните предпазни средства включват основно защитни гащеризони и маски.

ЕК е взела предвид създалата се критичната ситуация относно наличието на това защитно оборудване, както и искането на китайското правителство за опростяване на спешните обществени поръчки на тези продукти.

Във връзка с горното, ДАМТН апелира към заинтересованите лица в бизнеса (в това число производители, вносители, дистрибутори, търговци и др.) на тези ЛПС с молба за спешна информация за налични количества от защитното оборудване за защита от т.нар. „Корона вирус“ и за български производители в областта.

Моля, изпращайте Вашата информация на следната електронна поща на ДАМТН:

damtn@damtn.government.bg ,

Информацията да бъде обозначена по следния начин: в началния ред на анонса „Относно:..“ запишете: „Информация за лични предпазни средства за защита от коронавирус“.

Предоставената информация от заинтересованите фирми трябва да включва телефон за връзка с отговорното лице, точна марка и модел на ЛПС, както и сертификат за неговото съответствие с изискванията на приложимото европейско законодателство